Zoeken in deze blog

vrijdag 20 juli 2012

DIY: chocolaatjes met hazelnootpraline

5 dagen geleden was ik jarig en heb ik met vriendinnen echt lekkere chocolaatjes gemaakt. Het is super makkelijk te maken en ook nog eens heel erg lekker, daarom wil ik een van de recepten met jullie delen, namelijk die van de rondje chocolaatjes (met hazelnootpraline). Ik moet wel eerlijk toegeven, ik heb alles op de gok gedaan, dus ik kan niet precies zeggen hoeveel het moet zijn, maar dat moeten jullie dan zelf maar een beetje uitzoeken.




Wat heb je nodig?
- 150 gram melkchocolade
- 125 gram hazelnoot pasta
- 10 tot 12 hazelnoten
- ronde vormpjes

Wat moet je doen?
Eerst moet je de chocola au bain marie smelten (een bakje in een pan met kokend water). Ondertussen moet je de hazelnoten klein snijden en mengen met de hazelnoot pasta. De zijkanten van de vormpjes (dus de onder en zijkanten) vul je met chocola en daarin doe je het mengsel van pasta en hazelnoten (zorg dat de vormpjes nog niet helemaal vol zitten). Als dat erin zit, dek je de chocolaatjes af met een laag chocola totdat de vormpjes helemaal vol zitten. Zet dit daarna in de diepvries totdat ze hard zijn (dit duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur).
Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten